Daar ben ik weer

Vier jaar geleden schreef ik een aantal blogs hier op onrustmoment over het leven als moeder, een moeder met ADHD.

Ik stopte ermee, want de ADHD gooide weer eens roet in het eten. Tenminste, dat gebruik ik graag als excuus. Ik had opeens iets anders aan mijn hoofd, onze bruiloft plannen en later kwam er nog een derde kindje bij. Maar ook miste ik het vertrouwen in mezelf een beetje. Want heb ik wel ADHD? Heeft niet iedereen dat, een beetje?

Heel veel jonge ouders kampen met slapeloze nachten. Hierdoor kan je last krijgen van je geheugen en zeker ook van je concentratie. Bijna iedere ouder doet weleens opeens de was terwijl ze met iets anders bezig zijn. Iedereen is weleens zijn sleutels kwijt, misschien vindt alleen niet iedereen ze weleens terug in de koelkast of wasmachine…

Waarom krijg ík dan een label? Ik ging er nog meer over lezen, nog meer over praten met mijn man. Ik sprak mensen die dezelfde diagnose kregen en ik dacht aan vroeger. En eindelijk vond ik een therapeut met verstand van zaken en zij gaf mij veel nieuwe inzichten.

 

Ik was altijd al zo

Bijna alle kenmerken van ADHD herkende ik bij mezelf, ook van de tijd voor ik moeder was. Door dit inzicht besloot ik weer te gaan schrijven. Maar hoe en wat? En vooral, waar?

De makkelijkste stap is om weer voor mijn eigen site te gaan schrijven. En ik heb er zin in, ga er tijd voor maken. En misschien ga ik nog wel meer schrijven. Want mijn hoofd zit vol inspiratie en creativiteit. Alleen dit blog zal mij niet genoeg uitdagen, dan ga ik me vervelen en stop ik weer.

Waar het vooral om draait is dat ik meer ben dan alleen moeder. Meer dan alleen moeder met ADHD en ik wil zo graag weer aan het werk. Ik hoop van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. Schrijven. En ik begin hier. Nu.

Welkom terug!

 

Wat zouden jullie graag weer op willen pakken?

 

10

Laat weten wat je ervan vindt!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.