Daten met Albert

AD(H)D en prikkels. Dat samen kan bij mij zorgen voor paniekaanvallen. Waar vind je veel prikkels? In de supermarkt. Ik vind de supermarkt de hel.

Het is een aantal keer voorgekomen dat ik in blinde paniek de AH uit ben gerend. Niet een beetje hyperventileren en gek worden van de drukte, nee echt blinde paniek. Van welke prikkels heb ik dan last? De vele mensen. De vele producten. De winkelwagentjes die herrie maken. Spullen die opeens op een andere plaats staan. Bekenden die tegen me gaan praten. Onbekenden die wat van me willen. Het rumoer. Alles.

De keren dat bij mij het emmertje overliep kwam vaak doordat er producten niet op voorraad waren. En dan moet ik dus een alternatief bedenken. In de chaos. Ik ga dan de etiketten lezen om te weten wat erin zit, help! Prijzen, waar zit het meeste in en welke is het goedkoopste? Of moet ik misschien dan maar iets heel anders gaan eten? Maar wat gaat daar dan allemaal in? En vergeet ik dan niets mee te nemen? HELP!

Het lijkt zo simpel. Maar nu ik dit schrijf voel ik de angst voor een paniekaanval alweer opkomen. Hoe relativerend ik ook wil denken, op dat moment in de supermarkt lukt dat echt niet. Met geen mogelijkheid. En elke week was dit weer een groot stresspunt, waar ik wel een hele week hoofdpijn van kon hebben.

En toen ontmoette ik Albert via een advertentie. Het was liefde op het eerste gezicht.

Ik maak nu op dinsdag, als Roos slaapt, een boodschappenlijstje voor de hele week. Er staat dus elke keer al voor 1,5 week vast wat we gaan eten. Hier moet ik niet teveel van afwijken, anders… inderdaad, paniek.

Ik vul heel simpel op mijn iPad in wat ik nodig heb, en als er iets niet is staan er een paar alternatieven die ik in alle rust door kan nemen. Als ik een ander recept nodig heb dan pak ik rustig een van mijn kookboeken om iets nieuws uit te zoeken.

En dan komt Albert, op donderdag tussen 10 en 12 uur de boodschappen brengen. Hij zet ze zelfs voor me in de keuken en neemt meteen de statiegeldflessen mee terug. Van tevoren weet ik wat de boodschappen me kosten en zorg ik ervoor dat ik zeker weet dat er genoeg geld op mijn betaalrekening staat. Heb ik daar ook geen stress van. En nog een groot voordeel; ik ga nooit meer met een lege maag boodschappen doen en er vallen dus nooit meer zomaar per ongeluk allemaal Tony’s in mijn winkelwagentje. ;)

Albert, ik wil niet meer zonder hem.

 

Zou jij ook willen daten met Albert?

 

 

9
1 reactie op “Daten met Albert”
  • Jij ook al? Ik zoek Albert ook graag op op internet, waarna op de afgesproken tijd langskomt. Echt ideaal! Ik vind het wel een luxe momentje als hij weer op,de stoep staat, maar die heb ik dan ook verdiend .

Laat weten wat je ervan vindt!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.