Faalangst

Ik wil zoveel. Mijn hoofd is één grote warboel van belangrijke en zeker ook veel onbelangrijke gedachtespinsels, ideeën en dingen die moeten gebeuren.
En ze komen de hele dag voorbij, het liefst met meerdere tegelijk.
Een echt ADHD dingetje.

Ik besloot een cursus “copywriting” te gaan doen. Want schrijven schijn ik wel leuk te kunnen. Ik kreeg in elk geval altijd onwijs leuke reacties op mijn blogs en voor creaza schreef ik in het verleden nog weleens wat. Dit besluit nam ik nadat de opleidingen tot jurist, doktersassistente, makelaar, (gespecialiseerd) verpleegkundige en examinator bij het CBR de revue waren gepasseerd. En ook nadat ik de opleiding tot pedagogisch medewerkster, dierenartsassistente en medewerker in de detailhandel was begonnen maar niet had afgerond. Onrust.

 

Ik faal

Dat is wat nu in mijn hoofd zit; “ik faal toch wel weer”.
Ook dat hoort een beetje bij ADHD. Want wij ADHD’ers maken vaak dingen niet af. Niet omdat wij dat niet kunnen of willen, we willen juist heel graag. Maar het lukt gewoon niet, of verveelt heel snel. En dat is niet leuk. Maakt onzeker.

Ik legde dit mijn psycholoog voor. De her- en erkenning die ik na jaren van verkeerde therapeuten eindelijk van haar krijg sterkt me. Het ligt niet aan mij, aan mijn wil of aan mijn kunnen. Het ligt aan mijn hersenhelften die letterlijk niet zo goed met elkaar praten, die ruimte laten voor chaos. Die ervoor zorgen dat ik tijdens het lezen van de module over de verschillende manieren van adverteren opeens aan een wasmiddelenreclame denk en natuurlijk naar boven loop om de was te sorteren, vervolgens de badkamer zie en vind dat deze wel een sopje nodig heeft. Ondertussen loop ik naar beneden waar de vaatwasser net klaar is, dus pak ik die even uit.

Na anderhalf uur zie ik mijn MacBook staan, met daarnaast mijn studiemap.
O ja.
Een gevoel van angst en falen neemt mijn lichaam over.
Ik kan dit niet.

 

Ik kan dit wel

Want ik heb gehoord van mijn psycholoog dat ik het kan. Het duurt alleen wat langer en het kost meer moeite. Maar dat is geen falen. Op welke manier ik nou leer, door met mijn neus in de boeken te duiken of door weer voor mijn blog te schrijven zoals nu (terwijl ik opdrachten voor mijn studie wilde gaan maken), ik leer. Hoe dan ook, ik ga deze cursus afmaken!

Ik faal niet.

 

Hebben jij last van faalangst? Hoe ga jij hiermee om?

4

Laat weten wat je ervan vindt!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.