Het kan hard lopen

In het vorige leven van onrustmoment schreef ik veel over mijn haat-liefde verhouding met Evy. Ik ging omdat het moest, omdat ik er fitter van werd en rustiger in mijn hoofd. Ondanks dat ik het echt niet leuk vond ging ik wel, meestal. De eerste hardlooplessen van Evy pakte ik in ieder geval steeds weer netjes op. Ik heb les 1 t/m 5 wel 10 keer gedaan…

 

Rugklachten en slapende voeten

Inmiddels zijn we een paar jaar, een zwangerschap en een derde keizersnede verder en is mijn lijf helemaal naar de knoppen. Vorig jaar is er tevens een rughernia geconstateerd en raadt de neuroloog mij af nog te gaan hardlopen. (Ja, met een personal trainer en veel geld kan ik die spieren mákkelijk strak en sterk trainen. Maar ja, moeder en ADHD he ;) )
Voor een operatie is mijn rug niet slecht genoeg, dus ga ik er zélf voor zorgen dat ik zo min mogelijk last heb van de klachten.

In ieder geval is nu duidelijk waarom mijn rechtervoet altijd begon te slapen na een paar kilometer rennen. Een hele lange tijd heb ik gedacht dat ik mij aanstelde, dat ik weer niet doorzette. Dit keer lag het alleen eens een keer niet aan de ADHD maar aan “echte” lichamelijke mankementen. Een goed excuus om de hardloopschoenen aan de wilgen te hangen. Geen blogs meer over hardlopen dus.

 

En nu?!

Maar ja, wat dan te doen. Want in beweging blijven, of eigenlijk in beweging kómen is wel heel belangrijk, zeker met een hernia.

Wat ik ga doen om fitter te worden en waar jullie steeds meer over zullen gaan lezen zal ik in mijn volgende blog vertellen!

 

Waarom sport jij? Zit het in je systeem of doe je het omdat het moet?

8
1 reactie op “Het kan hard lopen”

Laat weten wat je ervan vindt!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.