Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Inpakstress. Ik hoor hier vaak mensen, en vooral moeders over. Inmiddels weet ik hoe je (wij) dit redelijk weten te voorkomen.

Begin op tijd.

Stel al heel ver van tevoren een goed en uitgebreid lijstje samen. Verdeel dit lijstje in categorieën. Hier zijn dat bijvoorbeeld deze; badkamer, kleding, slaapkamer, keuken, overige.

Wij zetten één of zelfs twee dagen voor vertrek bijna alles al klaar in huis. Dan kan er al heel wat afgevinkt worden. Dit inpakken en klaarzetten doe ik. Doe dit niet samen. Samen creëert hier chaos. Verdeel de taken zo dat ieder doet waar hij goed in is.

Het inpakken van de auto laat ík met rust. Als je zonder stress in wilt pakken móet je volgens mij dingen los kunnen laten. Wat maakt het uit hóe de auto is ingepakt, als alles er maar in zit. En als je de tas met spullen die je tijdens de reis nodig hebt maar bij je houdt zodat die niet onder de grote ‘de Waard’ tent komt te liggen. 

Voor iedereen werkt het natuurlijk anders, maar ik ben zo blij dat wij iets hebben gevonden wat voor ons echt goed en geolied loopt. Scheelt zoveel chaos in mijn hoofd, en we kunnen enigszins uitgerust op reis. Lang leve de lijstjes.

Ik kreeg het eerste lijstje voor het kamperen met onze kinderen van mijn schoonmoeder. Zij is de koningin van de lijstjes. Heel handig, want ik zou zeker de helft vergeten. Werken jullie ook met vakantielijstjes?

6

Laat weten wat je ervan vindt!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.