Nog niet druk genoeg

Soms zorgt extra drukte juist voor meer rust.
Ons huis wordt nog gezelliger met de komst van een hondje.

Tijdens mijn burn-out en depressies was er altijd die grote rots in de branding. Die beste vriend die onvoorwaardelijk van mij hield en me troostte. Hij luisterde zonder te oordelen.
Het lukte hem ook telkens weer om me rustig te krijgen en zorgde ervoor dat ik ondanks alles toch buiten kwam.  Ik kreeg beweging en verse lucht, ik kon mijn hoofd enigszins ordenen en het lukte me weer te relativeren.

 

Boef

Die beste vriend was onze Boef, kleine Berner Sennen en grote knuffelbeer.
Toen hij overleed was ik net zwanger van onze derde en besloten we dat er geen andere hond in huis kwam. Even pas op de plaats en bezig zijn met luiers en eerste hapjes en stapjes.
Nu, ruim drie jaar verder zijn we er toch weer aan toe. Ik ben er weer aan toe.

 

Fitter worden

Ik kan door mijn hernia niet meer hardlopen en hockeyen zit er al helemaal niet meer in. Paardrijden, wat ik mijn hele jeugd en adolescente jaren heb gedaan kan ook niet meer. De sportschool biedt mij te weinig uitdaging en sporten zit nu eenmaal sowieso niet in mijn systeem. Maar ik beweeg duidelijk te weinig. Wandelen vind ik heerlijk, maar niet in mijn eentje. Ik mis een harige vriend die mee rent en blij is als ik zeg dat we naar buiten gaan. Ik mis de drukte die zorgt voor meer rust in mijn hoofd.
Straks móet ik weer naar buiten. Frisse lucht inademen. De seizoenen opsnuiven. Mijn hoofd ordenen en accepteren wie ik ben, hoe ik ben. Fitter worden, lichamelijk én in mijn hoofd.

 

“Maar het is al zo druk in jullie huis?!

 

De extra drukte in huis neem ik op de koop toe, ik ben ervan overtuigd dat het mij en daarmee mijn hele gezin heel veel gaat brengen. Nu wachten tot onze nieuwe huisgenoot met ons mee naar huis mag.

 

Wat brengt jou tot rust in tijden van chaos?

6
1 reactie op “Nog niet druk genoeg”

Laat weten wat je ervan vindt!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.